torsdag 14 juli 2011

Poeten höll ingen fackla i kväll

Nå, om dagen slutat som jag trott, hade jag ungefär nu kommit fram till Helsingborg, och börjat köa för att få en hyfsad plats på Morrissey-konserten.

Men, först ett sms från en vän, sedan besök på Sundspärlans hemsida, och slutligen en bekräftelse från arrangören Live Nation gjorde det klart att Morrissey på eget bevåg blåst av kvällens framträdande. På grund av regnet.

Snopet.

Jag hade gärna, alldeles kostnadsfritt, sprungit omkring på scenen med både regnskrapa och paraply — bara jag fått höra Morrissey, för fjärde gången i ordningen.

Nu blev det inte så.

* * *

Min fascination för Morrissey väcktes ganska sent, i jämförelse med andra die hard-fans. Nån gång i början av 2000-talet började jag intressera mig för britten, hans fantastiska, dubbeltydiga, litterära, poetiska texter, och för all del mystiken kring den skygge karln med en air av integritet kring sig av samma vikt som Englands största kulle.

Under en period när livet var dystert och mörkt — passade Morrissey mig väl. Nu är min värld annorlunda. Men, som han sjunger:
"...don't forget the songs
that made you cry
and the songs that saved your life"
Och nä, det tänker jag inte göra. Fastän jag i natt inte kan skriva en bildbehängd och hänförd recension av Morrisseys besök i Helsingborg den 14 juli 2011.

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

regn kan hålla mej hemma, ibland

Creutz sa...

Vad är det de säger... "finns inget dåligt väder, bara..."

:)

Jonas sa...

Riktigt jävla dålig stil av gubben alltså. Hade räknat med mer av honom.

Creutz sa...

Jo, det var tråkigt. Men jag får vara glad att jag iaf fick veta att det var inställt, innan jag satte mig i bilen för 30-milaresan... (försöker desperat se nåt ljus i mörkret, angående detta...)