tisdag 15 februari 2011

Böcker jag hade velat läsa

Några böcker jag hade velat läsa och äga —

Markisens hemligheter: En psykoanalytisk studie av Markis de Sades publicerade verk, bara för att det vore fantastiskt intressant...

Nietzsche: Samlade verk, i en pocketboks storlek, satt i minimalt men läsligt typsnitt, två spalter per sida. Så att man alltid kan ha vägkost med sig. (Ja, men nu tänker vi tanken, att det vore möjligt...)

Begravningsdikter: Dikter vid begravningar, 700 sidor med vår bästa utländska och inhemska lyrik som avhandlar temat död, begravning och sorg – till hjälp för alla begravningsentreprenörer, borgerliga officianter och präster. Skinnband med guldsnitt.

Kyrkan och homosexualiteten: En studie i brott, tre band om kyrkans förbrytelser mot homosexuella under hela sin existens.

E. M. Cioran: Samlade verk, för de saknas på svenska.

Skeptikerns bibelkommentar, en bibel med vers- för verskommentering av våra främsta ateistiska och religionskritiska filosofer och forskare, lika omfattande i sina detaljer, som någonsin en bibelkommentar av pastor Fjellstedt.

Samtal mellan Ayn Rand och Bertrand Russell, den fantastiska publiceringen av nyupptäckta nedteckningar av tidigare okända timslånga samtal mellan Ayn Rand och Bertrand Russell.

* * *

Nåväl, jag har fortfarande tillräckligt med böcker i bokhyllorna för att underhålla mig själv ett bra tag framöver... Och naturligtvis, på antikvariaten, på Tradera, på Röda korset, på nätboklådor och till äventyrs i vanliga boklådor och i mataffärerna, där finns mängder av mängder av böcker jag bör läsa... Jag ser fram emot nya litterära upptäckter... Men, ändå —

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, underbara! Det där temat måste jag också fundera på.

Creutz sa...

Det ser jag fram emot att läsa!