tisdag 28 september 2010

En exceptionellt god bokdag

Det blev en god bokdag i dag. Tog en sväng förbi Röda korset, och det visade sig att de sålde böcker till högst överkomliga priser. Så det blev en del volymer —

Sven Delblanc: Agnar. 5 kronor.
Kjell Hjern (red.): Kära du: Svenska brev från sju sekel. 5 kronor.
Joseph Conrad: Lord Jim. 5 kronor.
Kerstin Vinterhed (red.): Självmord. 5 kronor.
Sven Stolpe: I dödens väntrum. 5 kronor.
W. Somerset Maughham: Ashenden. 5 kronor.
E. M. Remarque: Triumfbågen. 5 kronor.
Esaias Tegnér: Samlade skrifter. Fyra små volymer i skinnband. 25 kronor.

Och inte nog med det. På väg tillbaka till jobbet blev jag skänkt en bok av en god vän – Richard Fuchs' Visst är Ni sjuk: Handbok för hypokondriker.

Och inte nog med det. Jag tog en runda förbi Röda korset när jag lämnat kontoret också. Då hittade jag Åsne Seierstads tydligen kontroversiella Bokhandlaren i Kabul, som inte verkar säljas i Sverige längre, annat än antikvariskt. 5 kronor.

Och inte nog med det. Hemma väntade en bok jag fått tag i via Tradera: Erwin Leiser: A Pictorial History of Nazi Germany.

Så det blev en exceptionellt god bokdag, till ett synnerligen vettigt pris. Nu bara försöka rida ut Sartres existentiella ångest – ångesten över valet, och valet är: vad läsa först?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Oss hypokondriker emellan skulle jag rekommendera att du läser Handbok för Hypokondriker först med tanke på vår livsinställning. Vem vet vi kanske har tur och är ännu sjukare imorgon? Vännen Berth

Creutz sa...

Ha! Helt sant...!

Anonym sa...

Ja, vem vet? Häromdagen gick jag till en god vän som är läkare och han hade fräckheten att påstå att jag var kärnfrisk! Vilken fräckhet - och ful kostym hade han också! Vännen Berth

Creutz sa...

Läkaren i fråga kanske också behöver ett exemplar av nämnda bok...? :)

Anonym sa...

Undrar just varför du fick just den boken...Själv har jag ju valet mellan GW och Ellroy. Har iaf läst Bokhandlaren för många år sedan så du kunde fått mitt exemplar. /Storebror

Anonym sa...

Det går inte att ta miste på att Andreas är nöjd och glad.:) Många trevliga lässtunder när höstmörkret lägger sig...Säg gärna huruvida "Bokhandlaren i Kabul" är läsvärd eller inte.

Annelie

Creutz sa...

Ja, just det Storebror! Jag har nog sett den hos dig nån gång, Bokhandlaren. Inte så konstigt, under omständigheterna. – Om jag berättar för Annelie om Bokhandlaren, så kanske du kan berätta för mig om Ellroy?