onsdag 8 september 2010

E-bokläsare i mobilen

Jo, jag skaffade en HTC Wildfire. Det är en behändig manick, som jag kan fylla med allehanda nyttiga applikationer. Jag har till exempel skaffat mig en e-bokläsare. Den heter Aldiko – en förfärligt praktisk sak. Följaktligen har jag laddat ner ett gäng böcker från Project Gutenberg, där drygt trettiotusen titlar, vars copyright gått ut, kan nås, kostnadsfritt. Homeros, Dracula, Strindberg, Moby Dick, Shakespeare, Poe, Nietzsche; – you name it – you got it. — På lunchrasten i dag slog jag mig ner på en bänk utomhus och började bläddra i en bok med spökhistorier! – Så praktiskt! Så behändigt! Jag märker, att det går faktiskt att läsa böcker i digitalt format!

Nu är ju böcker i fysiskt format en sak, och digitala böcker en annan. Men nog fan är jag glad för möjligheten att nyttja pauser i vardagen på så vis att jag halar fram mobilen och litteraturerar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

HTC är himla bra grejor. Jag tror iofs inte att jag skulle vilja läsa böcker på den lilla skärmen. Att läsa bloggar är jobbigt nog. Men att det går är bra och när androidplattorna (paddor) nu börjar komma så kliar det i köpnerven minsann.

Fick till min Sony Reader en hel hög med klassiker. Det är som du säger, inte dåliga titlar heller.

Jag tror det digitala formatet är ett fint komplement till prassliga böcker. Men jag måste erkänna att jag fortfarande blir gladare av antikvariat än av eboksdatabaser.

Creutz sa...

Håller med.