tisdag 26 oktober 2010

Citat: Bläckfiskspråk

»Den som använder många ord för att förklara någonting, gömmer sig till största delen, som bläckfisken, i sitt eget bläck.«
– John Ray (d. 1705)

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag tycker så klart inte att det är rätt med trakasserier och mobbing. men som jag skrev det är så jävla lätt att sätta på sig en lila tröja.. men gör det VERKLIGEN nån skillnad? vi ska bära kläder i olika färger för allt som är självklart. jag tycker bara att det är fånigt, när ska människor börja AGERA på riktigt? typ "visa att du inte tycker det är okej med svältande barn och sätt på dig ett par rutiga shorts" nej. bli då för fan fadder i stället, eller skänk en slant. skippa 2000kronors jeansen.

Creutz sa...

Och den som tycker att det här var en märklig kommentar till bläckfiskcitatet, kan då få veta, att kommentaren är en replik till ett inlägg jag gjorde på bloggen

http://bloggmorsa.blogg.se/

I dag, onsdag, hålls en dagslång, stillsam manifestation mot mobbning av HBT-ungdomar, där man deltar genom att bära något lila synligt på sin person.

Bloggmorsa tycker att det är strunt.

Jag menar att det är en manifestation som är viktig. På Facebook har över 90 000 personer tackat jag till att delta. Trots att jag inte skänker 2000 kronor till något fadderbarn, menar jag att detta är något viktigt.

Det handlar om att skapa acceptans. Det handlar om att den ensamma, utstötta homosexuella killen eller tjejen ska se att det finns personer som inte bara tolererar dem, utan stödjer dem! Att de inte är ensamma, om att se att vad man gör mot dem är överdjävligt.

Bloggmorsa behöver inte bära något lila i dag. Men jag tänker göra det. Och jag förringar inte den positiva effekt det kan ha, om så endast för en enda person, nånstans.