fredag 8 maj 2009

Mer Teratologen

Läste första recensionen jag sett av Att hata allt mänskligt liv av Nikanor Teratologen. Den finns i Norra Västerbotten. Recensionen är skriven av Simon Löfroth och han avslutar recensionen med detta:
"Begreppskåta akademiskt lagda teoretiker såväl som pessimistiska tvivlare besatta av esoterika lär hitta en hel del att både förfasas och fröjdas över i en roman som lyckas med konststycket att vara ohämmat kolsvart och storartat ljusstark på en och samma gång. Att den stundtals är hysteriskt rolig är en bonus för de bortskämda."
Hittade också en intressant essä om Teratologens författarskap skriven av litteraturvetaren Jonas Andersson, publicerad i Svenska Dagbladet. Därifrån kommer det här träffande citatet:
"En obeskrivlig fröjd strömmar från Nikanor Teratologens böcker, trots att de talar om avskyvärda, depressiva och fruktansvärda ting. Den som ännu inte upptäckt hans författarskap har något framför sig.En obeskrivlig fröjd strömmar från Nikanor Teratologens böcker, trots att de talar om avskyvärda, depressiva och fruktansvärda ting. Den som ännu inte upptäckt hans författarskap har något framför sig."

Uppdatering:
Se även Tidningen kulturens recension, skriven av Joakim Holm.

0 kommentarer: